mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

WORLD KITEBOARDING LEAGUE – finále, NC

Navigace: mushow.cz / Competition / WORLD KITEBOARDING L..

V čase 14. - 20.prosince se v Nové Kaledonii uskutečnil poslední závod světového poháru v kiteboardingu. Úžasné místo, rovná voda a stálý vítr předurčovaly pretěk ke skutečnému finále se vším všudy. Za sebe mohu říct, že skutečnost o mnoho předčila očekávání a celé finále se nasmazatelně zapíše do dějin světového kiteboardingu.

 

Kdo z koho? To byla hlavní zápletka finále světového poháru v Nové Kaledonii....

První věcí, která ze závodu dělá opravdové divadlo, je změna pravidel v jednotlivých rozjížďkách. Už se nejede 7min, kde se rideři snažili do tohoto časového limitu nasekat co nejvíce triků a tím „nabodovat“ co nejlepší jízdu. Dnes mají rideři daleko více času (5 až 20min). Ve své rozjížďce najíždějí jednotlivě do triku u břehu (blízko diváků a rozhodčích). Všichni přihlížející mají vše, jako na dlani. Jezdci ve finále měli 7 pokusů, z čehož se počítaly jen nejlepší 4 triky. Po každém triku se objeví na velké světelné tabuli hodnocení triku, v čemž se krásně orientují i jezdci, kteří spolu jedou v rozjížďce. Nutí to všechny předvést to nejlepší, co v nich je. Musí opravdu vytáhnout ty nejlepší triky. Ve finále již nelze moc taktizovat. Posledním skokem se totiž rider za vámi může rázem dostat před vás! Musíte prostě dávat naplno. Kiteboarding to obrovsky posouvá vpřed a atraktivnost (jak pro přihlížející, tak pro ridery i rozhodčí) takového závodu je úplně jinde.

Kompletní pravidla ZDE:

 

Carlos Mario alias Bebe a jeho hinterberger mobe 9, v součastnosti rider bez konkurece...

Mužské finále mělo tři hlavní aktéry, kteří ještě celý svěťák mohli vyhrát. Alexe Patora, který je po zranění o5 ve vynikající formě, Youriho Zoona, který se navrátil pod křídla Slingshot a je to po čertech znát a Carlose Maria, v současné době jezdící o level jinde, než ostatní pretěkári. A právě tito tři + Set Teixeira, kulturista Marc Jacobs a David Tonijuan, se ve finále střetli o všechno. Trend je jasný. Pokud nedáváte několik kombinací double HP triků, nemáte dnes šanci. Podívaná neskutečná, hodnocení přes 9 bodů již značí ten nejvyšší level. Alex Pastor, který celý pretěk jezdil impozantně, finále neustál a i díky zraněnému prstu pokazil co se dalo. Skončil nakonec na pátém místě, které mu zaručilo celkově třetí flek. Třetí v závodu byl Set Teixeira, který předvedl životní jízdu. Druhé místo nakonec „vyrotoval“ Youri, který jel celý závod perfektně, všechny hodnocené triky v double HP a v obrovském poweru. Celá jízdy by s přehledem stačila na vítězství, nebýt zde jezdce z „jiné planety“, Carlose Maria. Ten jel celý závod v takovém stylu, že vlastně již od začátku bylo jasné, kdo je budoucím vítězem. Jeho KGB 7 s hodnocením 9,73 bodů, jsem sledoval s otevřenou hubou. Když navíc jako první člověk v historii odjel v ostrém závodu triple (i když z větším přisednutím), bylo vymalováno. Jeho finálová jízda – heard attac 7, hinterberger mobe 9, slim 9, KGB 7 a další nehodnocené BS 319, 319 a ještě jednou 319 s celkovým skórem 37,82 (s průměrem 9,45 na trik!!!) je prostě z kategorie vesmír! :) Věřím, že kdyby jeden z triple triků čistě ustál, dočkali jsme se desítky! Legendární jízda! 

 

Finálová jízda a hodnocení....
Youri Zoon a vymazlený Slim 7!

WORLD KITEBOARDING LEAGUE – finále muži, Nová Kaledonie

1. Carlos Mario (Slingshot)

2. Youri Zoon (Slingshot)

3. Set Teixeira (Nobile)

 

Konečné pořadí světvého poháru 2016 muži.

I mezi ženami se bylo na co dívat. Do finále posledních čtyř žen se probojovala i naše Pája Novotná. Bojovala jako lvice již v předchozích jízdách, level byl neskutečně vysoký. Proto je finále obrovským úspěchem! Kdyby se Páji povedlo odjet proklaté KGB, jistě by se posunula na vysněné pódium! Čtvrté místo je ale v takové konkurenci opravdu perfektní. Celý závod ovládla Bruna Kajiya, která jako jediná z žen v trenálu odjíždí double driky. Předvedla vyrovanou a náročnou jazdu. Double triku jsme se sice nedočkali, ale level o5 velmi vysoký. Na druhém místě skončila Hanah Whitley, které už také obula botky a její výkon šel krutě vzhůru! Třetí místo vybojovala Anabel van Westerop, pro kterou je to taktéž obrovský úspěch.

 

Bruna Kajiya zaslouženpou vítězkou eventu...

WORLD KITEBOARDING LEAGUE – finále ženy, Nová Kaledonie

1. Bruna Kajiya (Airush)

2. Hanah Whitley (Best)

3. Anabel van Westerop (Cabrinha)

 

Konečné pořadí světvého poháru 2016 ženy.
 
 

 

A před chvílí vyšlo video z celého eventu, abyste si i vy, co jste vše nesledovali, mohli udělat obrázek o celém mega eventu! Protože pár pohyblivých obrázků řekne víc, než tisíce slov. 27 minut hard core action je zde!

Pokud se o World Kiteboarding League chcete dozvědět více, máte možnost. Všichni kdož jsou na projektu zainteresováni odvádějí skavělou práci!

Web World Kiteboarding League zde.

Facebook World Kiteboarding League zde.

Vložil: admin, 02.01.2017

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook