mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Odhákněte se prosím!

Navigace: mushow.cz / How to? / Odhákněte se prosím!..

Dostali jste se do fáze, kdy oldschool pojezd dáváte slušně, osvojili jste si většinu oldschool triků a začínáte se na kitu tak trochu nudit? To je právě tak čas na to vyzkoušet unhooked / wakestyle a začít se o5 bavit na max! Výhoda wakestyle ridingu je právě v tom, že se máte stále kde rozvíjet, nikdy nebudete umět naprosto vše. Mrkněme tedy na pár pravidel, které vám vše zjednodušší. 

1. Leash - jedna z nejduležitějších věcí, než začnete. Proč? Potože kite budete často pouštět a kdyby jste neměli leash, spotřeba kitů by potom značně vzrostla! :) Leash si pořiďte kvalitní, pevný a dostatečně dlouhý tak, aby vám při odháknutí a natažených rukou "netahal" za ráhno a měli jste volnost pohybu. Nezapomeňte na kvalitní karabinky, které nepovolí a také bezpečnostní systém odstřelu, na který musí být spoleh a který se "nevypne" sám z ničeho nic. Lovení kitu je potom neskutečná průda. Pokud ale máte problém a kite vás vleče směrem, kterým nechcete, musíte mít VŽDY možnost kite odstřelit. 

2. Nyní si vyzkoušejte, jak leash funguje. Kite vystartujte do zenitu, sundejte ráhno z háku a kite jednoduše pusťte. Pokud máte kite nad hlavou, ten jen odletí výše, leash se napne a hle, kite nikam neletí, ale zůstává na leashi! Tohle je důležitá věc, protože zvyknout si z pernanentního zaháknutí na to, že kite vlastně pustíte a leť si! :), je velmi nepříjemná věc na psychiku. Jakmile ale zjistíte, že se nic neděje, uklidníte se. Kite potom jen ručkováním po leashi stáhnete zpět, naháknete chickenloop a hotovo. Můžete zkoušet do omrzení. Stejně je to potom s pádem kitu do vody. Jednoduše počkejte, až spadne, doručkujte k ráhnu, nahákněte, vystartujte kite a opakujte, až budete mít techniku naprosto pod kontrolou.

3. Pokud máte leash a pouštění kitu poladěné, přistupme k prvnímu odháknutí na vodě za jízdy. Jednouše jedete na boční kurz s boardem na hraně. Abyste jednodušeji ráhno odhákli, uvolněte hranu a pusťte jízdu jemně po větru. Zmírníte tak tlak v ráhně a nemusíte vynaložít tolik síly. Jeďte chvíli s nazaháknutým ráhnem na boční kurz. Pokud chcete ráhno o5 zaháknout, pusťte znovu jízdu po větru a ráhno nahákněte. Uvolníte tak tlak a zaháknutí  bude mnohem jednodušší.

4. Naučte se nabít a odrazit. To je základ do každého triku z hrany. Bez pořádného "popu" není ideálního triku. Pusťte tedy board po větru, odhákněte, zařízněte board silně proti větru, aby pnutí ve šňůrách bylo co největší a odrazte se. Čim je pnutí vyšší, tím je odraz silnějsí. Po vystřelení tahejte za přední ruku, ať kite letí k vodě a nepodlétnete jej (potom vám většinou spadne na hlavu) a připravte se na dopad, který vždy probíhá v kurzu po větru. Tzn., že po dopadu nemáte tlak v ráhně a můžete se bez námahy znovu zaháknout. Zařízněte a po pár desítkách metrů jděte znovu na další odraz a další a další.... Bez osvojení řádného odrazu se z místa nehnete!

5. Po vychytání odrazu jděte do lehkých unhooked triků. První bude zřejmě raley. Pokud máte zvládnutý hook backroll, těžký nebude ani první odháklý. Jakmile zvládnete lehčí triky, můžete zkoušet těžší, jako s-bend, dopady do blindu atd. Jedna důležitá rada na závěr. Jakmile budete vědět, že trik prostě neustojíte, ráhno okamžitě pouštějte! Výhody jsou jasné. Předejdete tak divokým jízdám v bodydragu, ochráníte se před zraněním a ušetříte několik desítek metrů "bodydragem" ztracené výšky, které potom budete muset pracně nastoupávat.

Pro lepší pochopení je zde video Jake Kelsicka. Pokud máte jakýkoliv dotaz, nebo užitečný postřeh, nestyďte se a využijte diskuzi pod článkem. :)

Switch

Vložil: admin, 21.04.2018

Komentáře


Žádné komentáře.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook