mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

New Slingshot Fuel a Rally test

Navigace: mushow.cz / Product reviews / New Slingshot Fuel a..

Fuel, to je skálopevná jistota každého freestalera, naopak Rally jedna velká neznámá a nakonec velmi příjemné, zábavné překvápko. Mrkněte na reportík z vymazleného dne.

SLINGSHOT FUEL 2011

Nový Fuel je dle mého již zajetou a těžce otestovanou mašinou. Na kitu Rubena Lentena již po deseti letech vývoje není moc prostoru pro zlepšení, ale pár vychytávek Slingshot každý rok ještě najde. Fuel je nekompromisní C kite, který je primárně určen freestylerům a především HC wakestylerům. To ale neznamená, že se na něm nesveze i kiter klasického typu. Hodně lidí je překvapených, když Fuela chytnou do ruky, jak zábavný kite na pojezd to je. Co se tedy změnilo? Fuel je oproti loňsku lehčí a lehce užčího tvaru, což mu přidalo na výkonu především ve slabších podmínkách low windu. Jízda s ním je hladší i v poryvových podmínkách. Co se ale hustě změnilo jsou skokové vlastnosti námi testované třináctky. Již po prvním poletu jsem cítil masivní tah vzhůru. Při každém dalším poletu a po sladění se s kitem výška ještě narůstala. Kontrola v letu díky direktivnímu řízení bezchybná. Co u Fuelu ocení především rideři, kteří se často a tvrdě štípou, je jeho lehká startovatelnost a hlavně bezproblémovost. Fuel je napojen na pouze 4 přípojné body, což prakticky 100% vylučuje jakékoliv problémy se zamotáním často vídané u pětišňůr, nebo SLE kitů s vývazem na přední hraně. Tato bezproblémovost může taky zachránit krk ve vlnách, kdy při pádu kitu do příboje je jeho opětovné "nakopnutí" jedním s hlavních předpokladů "přežití":) Stoupavost kitu je excelentní i při depoweru menším, než u hybridů. Stačí jenom pořádně přišlápnout hranu a kite je okamžitě na kraji větrného okna. Co ale hodně lidí dostane jsou barvy a diziky letošních modelů. Díky coloru budete na vodě nepřehlédnutelní. Dizik je na první pohled a jak říká Nimbee, jako by ho maloval pětiletý kluk. Ale jakmile kite vyjede na vodu a vidíte jej s odstupem, vidíte válečníka ostrých rysů. Pokud máte na vodě problém, jste nepřehlédnutelní. Fuel 2011 = standartní vysoká kvalita pro ridery, kteří přesně ví, co kupují.

 

Slingshot Fuel 2011
Freestyle mašina, o tom není sporu
Pokud wind zeslábne, Fuel vystartuje z vody za backliny klidně pozadu

SLINGSHOT RALLY

Na tohoto kita jsem byl obzvláště zvědav. Né že by to byl drak, kterého budu drandit, moje krev je Fuel, ale pro 80% jezdící populace bude tento kite doslova bestelerem sezóny 2011. Kite je deklarován jako DELTA C, což dle tvaru a jízdních vlastností naprosto sedí. Kite NEMÁ žádné kladky, což je u tohoto typu unikát a hned je to cítit na řízení. To je extra přesné, bez prodlev, kite reaguje přesně tak, jak chcete vy. Co je znak delta kitů a tedy i Rally, je jeho neskutečná rychlost. To někdy může dělat problémy, pokud je kite nečitelný a reaguje pokaždé jinak. U Rally, díky přesnosti a předvídatelnosti řízení, si tuto rychlost doslova užijete. Vynikající, 100% depower vám umožní pojezd, kdy jiní již jdou měnit svou vybavičku za menší. Rally má vyšší výkon při menších velikotech, tzn. že většinou volíte o 1-2m2 menší kite, než jste byli jinak zvyklí. Já jezdil s 12m2 Rally a to podotýkám, že v současné době mám 94kg. Kdy jiní jezdili s 80kg např. Fuel 13 a jezdil jsem dvanáctku bez problémů. Myslím, že např. Rally 14m2 bude typický light wind kite, který i díky své rychlosti ohromí nejednoho kitera i těžšího ridera. Co se skoků týče, pokud si kite osaháte, můžete se těšit na vysoké, dlouhé, nekočící skoky. Vše chce samozřejmě cit a např. my, co jsem zvyklí na Fuely, jsme si techniku skoku s Rally museli trošku vychytat. Nicméně, když trefíte, letíte uááááá. Tím, že je Rally delta C, můžete proniknout i do tajů unhooku. C kite typu Fuel to sice nenahradí, ale na začátky a střední pokroky s tímto stajlem máte s Rally vystaráno. Startování Rally je super easy, kite startuje pomalu i když nechcete:) Dle recenzí na světových fórech je Rally v posledních letech nejlepším kitem, co firma Slingshot vyrobila. Můžeme jenom potvrdit a přidat překvapení nad hodně zábavným pojezdem s tímto kitem. Pokud budete mít možnost, Rally si určitě vyzkoušejte. Testy budou probíhat již nyní na vodě a posléze i na sněhu po celé ČR.

 

Slingshot Rally - freeride krasavec
Ale to v žádném případě neznamená, že si s Rally neužijete i freestyle
Oba krasavci v akci

 

Další dotazy rádi zodpovíme v diskuzi pod článkem

Switch

Vložil: admin, 03.05.2011

Komentáře


Žádné komentáře.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook