mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

RAPACE CONDOR vs IKON EMPIRE

Navigace: mushow.cz / Product reviews / RAPACE CONDOR vs IKO..

RAPACE CONDOR vs IKON EMPIRE

Pro náš snowkiting pojezd využíváme služeb obou firem, které se pomalu, ale jistě derou na výsluní snowkiting světa. Oba depowery jsme dostatecně otestovali na prvním sněhu v Snowkiting Centru Ryžoviště. Pro ty, co by nevěděli, co od obou značek čekat, jsme sepsali malé srovnání.

 

RAPACE CONDOR

Condor byl vytvořen především pro ridery vyššího levelu. Odpovídá tomu i štíhlý shape, který je slušně výkonný, ale rider již musí mít zkušenosti na to, aby z Condora vymáčkl veškerý jeho potenciál. Není tajemstvím, že kite pro svůj pojezd ladí esa světového snowkitingu, Guillaume Chastagnol a „lyžař“ Jerome Josserand. Oproti minulému roku Rapace změnil matroš s gramáží 37g/m2. Tím pádem je kite lehčí o 25%, což jej dělá výkonnějším ve slabším větru. Stabilita zůstala stejná na vysoké úrovni, rychlost točení se zvýšila. Kite je mnohem lépe ovladatelnější, se středním tlakem v depoweru, který funguje velice dobře. Kite bych zařadil do skupiny spíše pokročilejších riderů, vyznávajících dlouhý hangtime a polety z kopce dolů. Pokud jste někdy milovali Mantu II, tento drak se svými vlastnostmi velice podobá, s vylepšením stability a rychlosti točení. Díky své nízké váze kite startuje výborně i při slabounkém větru a ve vzduchu drží bez couvání a to i při unhook ridingu. Kdo tedy máte rádi ostřejší zimní kite, s kterým si užijete monstr polety a bezpečný freeride, sáhnete jistě po Rapace Condor.

Jerome Joserand při svém pojezdu v Col du Lautaret
První testy v Snowkiting Centru Ryžoviště
Nový Condor přichází barevně odlišen v šesti velikostech

 

IKON EMPIRE

Mnoho riderů mělo možnost vyzkoušet předchozí SNK model této firmy. Ikon již prvním modelem ohromil úžasnou stabilitou. Empire na tom není jinak, naopak. Stabilita kitu je naprosto úžasná. Empire je oproti staršímu modelu od Ikonu štíhlejší, ale oproti Rapace přece jen „buclatější“. Nicméně výkon Ikonu šel určitě nahoru a i skokové vlastnosti tohoto kitu se zlepšily. Kdo zná starší model, ví, co tento kite ve skoku dokázal. No a Empire je ještě o level výše. Nový Empire přichází s novým matrošem D40, dle Bena Menetriera, majitele Ikon, je to ten nejlepší matroš, který lze dnes k výrobě kitu sehnat. Již na první pohled zaujme robustní konstrukce celého kitu. Obzvláště vyztužení vnitřních žeber je masivní, kite celkově působí velmi trvanlivým dojmem. Ve vzduchu o5 musím vyzdvihnout MEGA stabilitu nového Empira. Se všemi těmi vyztuženími má kite o něco vyšší váhu, nicméně pokud chcete kite, který vydrží, je toto ta pravá cesta. Ovládní kitu je precizní, intuitivní a přesné, tlak v depoweru je nižší, než u Rapace. I přes nižší tlak v ráhně kite reaguje VELMI rychle a to i při staženém depoveru. Starty při slabém větru (rozuměj 1-2m/s) jsou o něco horší, než u Rapace, což je zapříčiněno vyšší váhou Empira. Komorové kity jsou vesměs určeny spíše na freeriding pojezd, ale Empire díky své robustnosti a stabilitě můžete s klidným svědomím použít i na freestyle a unhook riding. Empire je velmi univerzální a přizpůsobivý kite, který si oblíbí rideři všech stylů. Za slušné peníze dostanete špičkový kite, špičkové kvality.

Ikon Empire - k dispozici ve čtyřech velikostech. Nový model přichází jednou za dva roky...
Otestovali jsme Empire na Ryži a stále se ho nemůžeme nabažit. Kite umí podstatně více, než lze vyjádřit slovy. Cena 29 900Kč za 12m2 kite je více než slušná...

Komorové de-powery obou firem si můžete vyzkoušet v Snowkiting Centru v Ryžovišti po celou zimní sezónu, 7 dní v týdnu. Určitě se také potkáme na SNK spotech po celé republice, takže pokud nás někde uvidíte, neostýchejte se a o kite na test v pohodě požádejte.  

Vložil: admin, 05.12.2013

Komentáře

Pavel
07.12.2013 v 07:18

Ozony nejsou špatné kity, měl jsem 4 roky Frenzynu 2007, jezdil jsem Mantu 2 i Mantu 3 i novější Frenzy 2011,zkoušel jsem i uzavřenky Twisty, Speeda, Pulse,  ale po testu jsem skončil u Ikona. Proti Mantě 2 i 3 má starší Ikon dvojnásobný depower, proti Frenzyně vyšší výkon a líp skáče a byl nejlevnější. Po 2 letech vůbec nelituju, rád vyzkouším nový model Ikona, je to už moje srdeční záležitost. U Ikona bych kromě velkého depoweru a robustnosti vyzvednul i to že se mi za 2 roky docela častého ježdění kite ani jednou neinvertnul, v extra poryvu si max. plácne a ťukne do ráhna, ale invert prostě nikdy. Stará Frenzy byla na tohle hodně háklivá, obzvlášť při staženém depoweru. Vývoj jde samozřejmě dopředu, rád si zkusím i nové modely Ozonu, FS atd.. Myslím že každý by si měl kita nejdřív osahat a projet a až potom se rozhodnout a ne jen věřit reklamním článkům od prodejců nebo fanatickým diskusím (na nejmenovaných webech)

Odpovědět
Zvonda (web)
06.12.2013 v 12:51

Každý máme jistě to své a všichni si chceme tento sport užívat. Po několikaleté zkušenosti s Ozone jsem přešel na Ikon Patrol 2011 který byl určo nejpevnější a stejně konstantní (neberu ten výtah) nežli ostatní komerčně prodávaní draci a s daleko rozumnější cenou. Dva dny z5 jsem mněl možnost testnout nový Ikon Empire. Drak easy prolítal celé okno, konstantní v celém máchnutí do jízdy v kiteloopech do kopce,v poryvech za lesem se ani nehnul no mašinkA! Za 15min jsem v euforce ztratil orientaci skok,skok,skok, 2 hodky pak hledám auto. Doporučuji všem vyzkoušet!!!

Odpovědět
SKLeenik (web)
05.12.2013 v 19:44

Šťasto, lešti ty kliky míň okatě, už to začíná být cítit indulónou od Ozone.

Odpovědět
stasta (web)
05.12.2013 v 19:28

Souhlasím, u zimních kajtů je potřeba, aby byly co nejlehčí a při tom co možná nejpevnější. Před dvěma lety mě překvapila firma Ozone, která už tehdy šila pevné a kvalitní kajty. Váha byla natolik nízká, že drak létal téměř v no windu. Jestli se podařilo u značky Rapace a Ikon to stejné, tak je to super a rád si kajty také vyzkouším. Dobrých draků není nikdy dost.

Odpovědět
Switch
05.12.2013 v 21:31

Stasto, ty si musis vzdycky prihrat polivcicku, zejo?:) Tak doufam, ze nezustane jenom u slibu, jako vzdy v tvem pripade a kity si doopravdy vyzkousis. 

Odpovědět
Pavel
05.12.2013 v 13:47

Můžu potvrdit vynikající životnost Ikona i co se týče šnůr a baru, vše po dvou letech ježdění bez jediného problému. A to mám ještě v baťohu od výrobce rezervní šnůry na depower. (asi kdybych chtěl kita jezdit dýl než 10 let)

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook