mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Slingshot Turbine reviews - mastodont in action?

Navigace: mushow.cz / Product reviews / Slingshot Turbine re..

Po podzimním testu Rally 14 a po zprávách ze Slingshotu, ze se chystá light wind kite TURBINE 17 jsem zpozorněl. Rally 14 se totiž při testech choval velmi zajímavě. Turbína došla minulý týden a díky dobrému windu jsme ji mohli hned protáhnout ostrým testem.

Velké kity budí u většiny kiterské populace značné rozpaky. Je to dáno z několika důvodů. Hlavní shitózností všech těchto kitů je jejich pomalost. Již při testu Rally 14 bylo jasné, že u Turbíny tomu bude jinak. Turbine je vlastně větší brácha Rally. Open Delta C platforma byla zachována a rychlost kitu je na tuto velikost úžasná. Turbínu bych rychlostně přirovnal k Fuelu ve velikosti 13, což je slušný nášup. Kite máte přesně tam kde chcete a hlavně rychle!

Další nevýhodou velkých kitů byla jejich váha, která jim nedovolovala využít své plochy ve slabém větru, protože jednoduše nebyly schopny letu. Tříspírová konstrukce u Turbíny a nijak předimenzovaný hlavní bán dávají Turbíně ideální váhu pro polet i ve slabém windu.


Slingshot Turbine - No wind warrior

Pojezd a podmínky

Turbínu jsem testoval ve dvou rozdílných podmínkách. První den foukal wind od 4 do 8m/s od západu, což na MKB není to pravé ořechové, protože wind duje přes úpatí kopce a lehce od břehu - tzn poryvy a neustálé hlídání výšky. Turbina si libovala ve větru 4-5m/s. Pokud přifouklo 6, stoupačka frčela naplno, depower stažený napůl. Pokud „přitlo“ na 7-8m/s, šel depower na full. I s tímto kitem se člověk musí naučit zacházet. Zjištění je takové, že je dobré si více hrát s depowerem. Kolikrát je dobré depower přitáhnout i v 5m/s, obzvláště když chcete brutálnějí stoupat. Depowerem taky zregulujete tah na baru, který je při plném výkonu mírný až střední a při přitaženém depoweru mírný.

Pokud „přitne“ na 5-6 metrů, s tímto kitem docela hustě zalítáte. Kite kope nahoru slušně a drží vás tam hódně dlouho na to, aby jste si terének a ostatní ridery prohlídli pěkně zhora:)


Pod nohama Misfit 146 - tady se dá jít určitě do ještě většího boardu, popřípadě raceboardu

Pojezd day two

Druhý pojezd byl v naprosto rozdílných podmínkách. Foukl wind o síle 3-4m/s, jednou za čtvrt hodiny přitlo na 5m/s. Což znamenalo občasnou turistiku po pláži. Pojezd byl ale suprově zábavný, protože stálost větru v těchto podmínkách si fakt užíváte. Došlo i na zkoušku lehkého unhooku, což kite po vzoru Rally zvládá dobře. Těším se na podmínky 3 – 6m/s, kdy bude možno odzkoušet i tvrdší wakeštýlo:)


Unhook ve slabém windu si ještě pořádně proklepneme

Nasazení Turbíny 

3m/s – pojezd na mávačku, odpadání po větru
4m/s – pojezd bez mávání, držíte výšku, možnost unhooku
5m/s – stoupačka, skoky
6m/s – přitažení depoweru, stoupačka, vysoké táhlé skoky
7-9m/s – depower na full, pojezd na full možný, zbytečnost, volba menšího kitu

 

Na vodě houno, v kitu power
Turbine - svižný mastodont a jiný pohled na light wind podmínky

Matroš a rider

Moje váha je v současnosti nějakých 94kg, se suchým neoprénem, botama a trapézem 100kg tuty. Pod nohama jsem drandil Slingshot Misfit 146.


Závěr

Turbína přesně splnila očekávání. Sedmnáctka v Delta C platformě je navíc hodně silný drak, který posouvá hranice nafukovacích kitů. Ideální a zábavný wind 3-7m/s. Rychlostně Turbína určtě změní pohled mnoha riderů na „mastodonty“, které svou líností odrazovaly. Množství odježděných dní s tímto kitem uctivě naroste. Co je ale hlavní, i ve slabém větru se s Turbínou budete bavit a ne otráveně jezdit tam a z5.

Switch

Foto: Silvi

Mushow Open 2012 Registrace

Některá povinná položka není vyplněna

Špatně opsané číslo, zkus to znovu.

Registrace byla úspěšná. Good luck!

Vložil: admin, 04.05.2011

Komentáře


Žádné komentáře.

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook