mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

KITEBOARDING – STRAVA A ENERGIE

Navigace: mushow.cz / News / KITEBOARDING – STRAV..

Stále kolem sebe slyšíme, že když se hýbete, můžete jist co chcete a je to cajk. Potom se ale dostanete k lidem, kteří výživě rozumí o 100% více, než vy a nestačíte se divit. Obzvláště ve věku, kdy už vám není dvacet, jde výkon výživou zvednout na hranici, na kterou jste byli zvyklí 15 let dozadu. Nevěříte? Vyzkoušejte! A teď pár slov od Marcely, která nám ve zkratce nastíní, jakže se na lopatě sedí!

Switch

 

KITEBOARDING – STRAVA A ENERGIE

Potkala jsem Switche. Byla jsem u toho,když chodil na vodu tak, jak byl zvyklý. Udělali jsme pár změn. Začal před tréninkem jíst podle mě a začly se dít divy. Chcete taky změnu? Čtěte! Rozhodli jsme vám v kostce nastínit, jak to funguje.

V čem to tedy všechno je?

I když si to málokdo z nás uvědomuje, strava před a po fyzické zátěži hraje klíčovou roli v tom, jak bude váš trénink probíhat, jak se budete v průběhu cítit, co navíc zvládne a jak se budete cítit po jeho skončení. Správná strava vám totiž pomůže zkvalitnit trénink a zkrátit dobu „rozbitosti“ po. A věřte mi, že vím, o čem mluvím. Switch by mohl vyprávět! Větší výkon, menší únava, výbušnost při tricích, dobrý pocit, úsměv po ježdění a jako bonus vyrýsovaná postava. 

Jak na to?

Je to úplně jednoduché! A protože i já už mám kitování pod kůží, pokusím se vám tyhle informace předat a posunout vás třebas zase o kousek dál. Protože víme, že to jde, že?

Nejdůležitějším okamžikem při sportu a stravování je právě ta chvíle, kdy se rozhodnete jít na vodu. Pro kvalitu toho, co tam předvedete je právě jídlo PŘED ježděním stěžejní! Pokud se chystáte jezdit hodinu od posledního sousta, které jste měli, je nutná předtréninková svačinka. Pokud jste po jídle méně jak 60 minut, jíst už není nutno. A to platí pro všechny. Ať už jdete jen jezdit nebo „na štípačku“.

Zásadní pro to, jak bude váš výkon probíhat je totiž přijatá energie, kterou jdete odevzdávat. Jakmile jdu něco dělat a nemám před tím „natankováno“, energie mi logicky bude chybět a průběh pojezdu nebude na 100%. Dostaví se únava, nedostatek sil, bolest svalů...Všemu jde předejít. Doplněním energie. Jídlem. Easy! ;)

A co si před ježděním teda dát?

Zdrojem energie jsou hlavně sacharidy. Předpojezdové jídlo může být bohatší na jednoduché sacharidy, tím urychlíme přísun energie pro samotné cvičení.

DEJTE SI: kus ovoce (i sušené) v kombinaci s mléčným výrobkem, větší musli tyčinku, cereálie s mlékem nebo jogurtem nebo cokoliv sladkého, co neobsahuje příliš tuku (po tom by vám na vodě a ještě s trapézem, bylo fakt těžko ). Pro ty, kterým se nechce kousat je ideál džus nebo ovocný koktejl, zkusit můžete i iontové nápoje (např. Isostar), kterým vhodně doplníte ztrátu mineralů pocením.

 

Před ježděním tam flákněte musli tyčinku, ovoce, nápoj s obsahem cukru, který v průběhu ježdění spálíte.

Po některé z těchto svačin můžete jít rovnou na věc. A co se týče pitného režimu, hoďte do sebe před ježděním ideálně sklenici (250ml) čisté vody.

Těm, co to s kitováním myslí opravdu vážně, na vodě tráví víc času a skáčou triky, bych určitě doporučila jako doplněk stravy ještě přikoupit BCAA. Koupíte je buď jako tablety, nebo v rozpustné formě. Jde o aminokyseliny přírodního původu, které jsou klíčové pro ochranu a regeneraci svalstva. BCAA při užití před tréninkem chrání svalstvo před jeho narušením a možným úbytkem, v průběhu dodávají sílu a zvyšují vytrvalost. Po skončení ježdění při jejich užití podporují nárust svalové hmoty tím, že svaly vyživí a jako bonus zkrátí dobu jejich regenerace. Laicky řečeno, bude se vám líp jezdit a druhý den nebudete tak rozbití. A to se hodí, ne? 

 

Pokud se po pojezdu cítíte rozlámaní, vyzkoušejte BCAA. Další den se můžete štípat znovu. A bez únavy!

Ihned po ježdění si dopřejte složené sacharidy (musli tyčinka, celozrnné pečivo) pro doplnění energie a za 1-2 hodiny dodejte bílkoviny, které zajistí výživu svalů (maso, mléčné výrobky, vejce, luštěniny).

 

Jednu, až dvě hoďky po pojezdu je čas na pořádnou porci bílkovin....

Na MKB trávím spoustu času, pokud na mě budete mít nějaký dotaz, stačí si mě odchytit, případně se zeptejte v diskuzi pod článkem.

 

Marcela Hrbáčková

Nutriční poradce

Výživa pro profesionální sportovce

Trenér TRX, H.E.A.T.u

 

FIT S MARCELOU

FB: https://www.facebook.com/fitsmarcelou/

Vložil: admin, 26.07.2016

Komentáře

slava
07.08.2016 v 10:18

Já teda docela věřím switchovi, že se cítí s Marcelkou o 15 let dozadu...jen si nejsem jistej jestli je to tou stravou :)))

Odpovědět
pepikorliklocal
05.08.2016 v 18:55

Grbi co vim po treningu pije kafe zality vodou z parku,je to prej pocitovy jako dyz snite parky,polivku a kafe k tomu ale kaloricky uplně jinde pro mě přes vyživu jedině Grbi

Odpovědět
Archal
26.07.2016 v 13:55

Jj, pravda, doporucuji jeste glutamin v kombu s bcaa

Odpovědět
Marcel
26.07.2016 v 14:10

Souhlas, tyhle dvě záležitosti se skvěle doplňují! Palec hore!

Odpovědět
Grby
26.07.2016 v 13:35

Ok Marcel, rozumím.....Mám jen jeden dotaz: Kdy si mám sakra dát to pivo?:-)

Odpovědět
Marcel
26.07.2016 v 13:50

Grby-ve vašem případě na snídani, svačinu, oběd, večeři a HLAVNĚ!! Hlavně na druhou večeři těsně před spaním, ať nevnímáš Slaďasovo chrápání, spočneš a ráno můžete diktovat na novo! :D

Odpovědět
Grby
26.07.2016 v 13:57

Uff, to jsem so oddychl...bál jsem se, že se tam nikam nevejde. Ne, že bych ho potřeboval, ale znáš mě.....potřebuju ho, abych zrychlil rotaci:-))))

Odpovědět
Marcel
26.07.2016 v 14:11

Jojo, hlavně ty rotace PO! :D

Odpovědět
Sladas
26.07.2016 v 16:43

Takže to znamená že pozitivně působím na Grbyho stravování 

Odpovědět
Marcrl
27.07.2016 v 11:25

Jsi nepostradatelnou součastí! Bez Tebe by to nešlo!...ty rotace... :D

Odpovědět

Nový komentář:

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook