mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

SILVI - interview

Navigace: mushow.cz / News / SILVI - interview

Členka Mushow gangu Silvi a jedna z nejlepších riderek u nás, zvítězila ve svých prvních snowkiting závodech. Vyhrát se jí podařilo na Českém poháru ve freestylu na Ryžovišti. Nelenili jsme a přinášíme první rozhovor s touto sličnou děvou:)

Ahoj Silvi:)

Ahoj :-)

 

Máš nějakou přezdívku, kterou můžeš prásknout?

Tak s přezdívkama je to se mnou špatné :-D Snad jen Sisi (díky Marčéle), nebo Sirvinka, ale tak mi říkají jen holky brňačky

 

Co teď zrovna děláš?

Teď se zrovna asi jako už po padesáté tento měsíc někam pakuju - tentokrát na víkend na Rýži a pak musím zase na povinnou školní praxi do Dolní Moravy učit malé prcky na lyžích ;-) Pak doufám závody a další týden po závodech nový semestr

 

Kde přebýváš teď v zimě?

To už asi všichni víte :-D Ryžoviště...najdete mě na místních kopcích nebo v kulturáku :-D

 

Vyhrála jsi své první SNK závody ČP ve freestylu. Jaké byly?

Jo, potěšilo mě to hodněJen doufám, že se uskuteční ještě další, kde se nás sejde víc a budeme každá moct ukázat co umíme. Jinak závody supr. Naštěstí neskončily v mém případě tak nešťastně jako v létě Jen bych si příště prosila víc prašánku :-D

Silvi při jedné z mnoha session na Ryži

Ok, každý se učí. Prašánek zařídíme!:) Co „kačer“ (rozbitý ret z pretěku), už jsi zase kočka?:)

Už je po kačerovi Teď už zase kočka v plné parádě, tak snad se zase nepředvedu příští závody!

 

Co si myslíš o girls kiteboardingu a snowkitingu v ČR?

No, nejspíš to, že v zimě je to pro holky celkem pasé a v létě se jim líbí snad jen v Řecku a v teple v plavečkách Dost mě mrzí, že se víc holek neodvažuje víc štípat, což by pomohlo nám všem a mohly bysme se mezi sebou navzájem víc hecovat a učit těžší triky. Takhle nám nezbývá nic jiného, než se poměřovat s klukama.

 

Máš nějaký vzor?

Určitě Slingshot riderka Karolinka a taky Bruna. Líbí se mi styl obou. Jsem spíš na „chlapský“ styl jízdy a myslím, že obě dvě mají v sobě ženskost a zároveň dokážou jezdit jako chlapi.

 

Raley to blind při pojezdu na Fuckirovi (Greece)

Kalíš často?:)

Na tuto otázku mám jedno heslo: „Hlavně nic neplánovat a uvidíme, jak se to vyvrbí!“ Ale songy jako Memories, Rihanna nebo Ruda z Ostravy to jistí...:-D Myslím, že už nás znáte!

 

No to známe. Bohužel:) Jak se po takové megahůů kalbě dáváš dohromady? Nějaké vychytávky?:)

No v tom mám jasno. Když piju víno, tak hrozí maximálně bolehlav. Horší, když v noci lítám na Red Bullu :-D No a v létě makám v Cafe Fara, tak jedu většinou non stop :-D

 

No ještě že nekalíš non stop:) Holky jsou ve výuce triků trošku opatrnější, což se ale o tobě rozhodně říct nedá. Baví tě se štípat?

Baví a dost, jen jsem trošku zabržděná v tom, že hledám ideální podmínky. Ale co jsem prošla KTB a SNK závodama, zjišťuji, že se musím spokojit s tím co je a maximálně to využít.

 

Jak se potom dáváš dohromady?:)

Většinou se to dá vydržet tak 3-4dny a pak padnu za vlast. V létě mi stačí relax někde ve stínku, spánek a bazén a v zimě se nahřeju ve vaně, pospím u telky a come on ;-)

Handlepass štipung na Fuckirovi. Na roštěnku úžasná výška...

Prý jsi si teď v rámci školy udělala masérský kurz. To by si v tvém podání asi každý chlap nechal líbit...:-)?

Přiznám se, že z toho mám radost a nejspíš se tomu teď budu trochu víc věnovat, dost mě to baví. Jen už asi teď nikdo nebude masírovat mě :-D Zatím mám kurz regeneračních a sportovních masáží, tak kdo bude chtít, potřebuju trénovat ;-)

 

Tak se uklidníme:-) Plánuješ si založit masérský salůn?:)

Možná, zatím se chci co nejvíc „vymasírovat“ a pak snad! Určitě by mi nevadilo si tím chvilku přivydělat.

Ok, z5 ke kitu. Jaký vidíš rozdíl u snowkitingu a kiteboardingu, krom toho, že u SNK je zima?:)

Pro mě je u každého z nich nějaké tabu, které bych chtěla jednou překonat. Chtěla bych dokázat užít si vlnu na vodě a vysoké hory na sněhu ;-) Ve vodě se dá určitě líp štípat, míň to bolí. Doporučuji začínat s freestylem na vodě, pokud nechcete skončit v nemocnici. U snowkitu si daleko více užijete freeride. To je nádhera..

 

Čemu dáváš přednost?

Nejspíš to bude vždycky kiteboarding, protože miluju teplo, ale pokud jsou v zimě ideál podmínky, nebo freeride v krajině jako je Rýže, tak je to skoro srovnatelné.

 

Co wakeboarding?

Wake mě chytl už loňské léto a pro naši republiku je často přijatelnější než kite. Dojedeš, jezdíš a nečekáš na vítr ;-)

 

Na wejku (cable) by jsi to natřela i většině holek z české wake špičky. V čem je wakeboard jiný oproti kitu a v čem kiteboarding dle tebe slušně doplňuje?

Už loni a předloni jsme zjistili, že wake je super doplněk ke kitu, takže pokud nefouká, sbalíme cajky a razíme většinou minimálně 3x týdně do Blavy na ranní pojezd, nebo do Gÿoru. Wake je oproti kitu jiný v tom, že se musí víc hranit a to mi dělalo na začátku velký problém. Ale na konci léta jsem se vyjezdila a už mi to přišlo normální. Taky ve wejku vidím velkou budoucnost a to ne jen moji, ale i obecně. Když bych to srovnala s otázkou, co si myslím o girls kiteboardingu, tak girls wake tu má asi větší potenciál. Je i pro většinu lidí dostupnější a každý/á si tam najde své ;-)

 

Jak bolí štipung na wejku?

Začátky byly kruté a někdy už jsem na to nechtěla znovu vlézt, ale časem si člověk zvykne. S mojí povahou, že nemůžu skončit session, dokud se mi nový trik nepodaří, je to těžké:-)

Railey na vleku v Gyoru

Správně! Kdo se neštípe, jezdí pod své možnosti:) Ale kiteboarding je asi tvá hlavní disciplína...

Zatím jo. Na wejku mě nejvíc štve, že po pádu musím pořád vylízat z vody. Kite je oproti tomu mnohem volnější. Naložíš si kolik zvládneš a můžeš si vybrat, jestli budeš dávat wakestyle, nebo oldschool. Ale pokud by byl vlek někde poblíž, nevím jestli bych se nepřeorientovala. Už několikrát jsem o tom přemýšlela, protože z kitu máme najetý  unhook z hrany, který se snažíme dávat i na wejku. Naproti tomu holky wejkařky jsou většinou vysazené na kickery, které mají zmáklé. Triky z hrany jsou ale náročnější a více ceněné, takže v tom máme my kiterky zase trochu výhodu.

 

Co za triky se teď zrovna učíš a jaké máš v plánu?

Tak doufám, že letos už konečně dokončím moje zatím neustáté, ale přechycené HáPéčko. Na mé triky co umím bych navázala tak, že se je budu všechny pokoušet dávat do blindu a uvidíme, co tam padne. Láká mě trik jako je KGB, který sice zvládám na cvičáku pod stromem:), ale jinak je to asi zatím sci-fi. Potom bych se ještě chtěla naučit blind judge, ten se mi dost líbí.

 

Co závody? Budeš teď pretěky navštěvovat častěji?

Budu se snažit. Je to dost o cestování, financích a hlavně: „MAKAT A MAKAT, ať na závodech nejsem do počtu.“

Jaké jsou tvé plány do budoucna?

Navýšit počet nových a USTÁTÝCH triků. Je to jedno jestli na sněhu nebo vodě, ale chci co nejvíc jezdit a třeba se i s kitem a partičkou někam mrknout. Už letošní léto by mohlo být nadějné, pokud se mi podaří odstátnicovat. ;-)

 

Nějaké poděkování?

Velký dík samozřejmě Mushowu v čele s Tebou blonďáku ;-) a taky všem lidem, se kterýma trávím většinu času a kteří mě podporují. Těším se na všechny při další pártošce v Mushow pi** štýlu!:-)

 

Díky za pokec a čau někdy na masáži:)

Taky dík a brzo na kitu! A pak na masáži ;-) All year fun!

 

Vyslýchaná  -  Silvie 

Vyšetřovatel  -  Switch

Vložil: admin, 31.01.2013

Komentáře

Silvie
01.02.2013 v 20:10

Puciku, děkuji, ale ještě mám pořád co trénovat a zlepšovat se...umím zatím jen základní triky, tak snad ještě letošní zimu napadne a vyjde léto a budu se moct ještě něco přiučit ;-) Užívejte u vás zimu!

Vladi, děkuji a určitě si někdy čas najdu ;-)

Odpovědět
Pucik
31.01.2013 v 19:50

jezis ta je krasna neviete je nezadana? :)

gratulujem k vyhre na CP, cim viac bab tam viac ich bude za tebou !

a aby si vedela spravne nasieras aj mnohych chlapov na vode, tazke sa na teba dotahovat!

Odpovědět
Vladěn
31.01.2013 v 17:29

jsi skvělá!...kdyby ses náhodou někdy na Rýži nudila a měla chuť trénovat i tu masáž tak jsem k mání :-D 

Odpovědět
anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook