mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

Petr Chajda alias KHi - rozhovor

Navigace: mushow.cz / News / Petr Chajda alias KH..

KHi, dnes již legendární postava CZ kiteboardingu, poskytl krutopřísný rozhovor do Kiteboarderu. Tzv. český Aaron slušně pobavil, takže jestli máte pondělní worko náladu, je tady dosti velká pravděpodobnost, že se vám zlepší! :)

 

 

11 otázok pre Khi

 

Text: Khi & Laci

Foto: Archív Khi

 

Každý ho pozná ako Khi, jedného z popredných kiterov v Čechách a vždy pozitívne naladeného chalana. Bolo teda na čase, aby sme ho pozvali na stránky nášho časopisu a spýtali sa nielen na to, čo doparoma znamená ta jeho prezývka...

 

Čau Khi! Ako sa voláš a čo prosím znamená tá tvoja prezývka?

Čau Laco, volám sa Peter a vysvětlení prezývky je překvapivě jednoduché a všem dává samozřejmě na první pohled smysl bez nutnosti jakéhokoliv dalšího vysvětlování. Běžná žena je v povaze líná a její neustálé oslovování souslovím Krásný Hodný Inteligentní musela z vlastní pohodlnosti zkrátit.

Kedy si začal kitovať a ako postupoval tvoj progress?

Bylo to přesně tři roky poté, co Robby Naish, který si podle lokálních pomluvačů před pár dny zlomil pánev, poprvé vyhrál svěťák ve slalomu. Progress na světové poměry samozřejmě bleskový. Začínali jsme na rozestavěném fotbalovém stadioně v Uherském Hradišti a po prvním osmičce, kdy to Pava ve full power poslal do míchačky, jsme se okamžitě přesunuli na OKB (Pozn. Redakcie: Ostrožská KiteBeach), kam za vyhlášenými povětrnostními podmínkami jezdí až třeba z Ostravy. Ostříleného OKB ridera, který svou kariéru zahajil právě na ostrožských jezerech, pak ve světě málo co překvapí. A to ani na Kráľové.

 

Kde kituješ najradšej a s kým?

Nejraději samozřejmě na OKB, vzhledek k výše zmiňovanému to považuju za zbytečnou otázku. A to sám, jsem životem vybroušený sobec. Navíc na laguně zas tolik místa není, tak ať se kluci klidně jen koukaj.

Aký je najlepší český spot a prečo?

Nerad se opakuju, ale tentokráte není vyhnutí. Pozorný čtenář tuší, že Maui, Hood River a Nové Mlýny to nejsou. Prečo jsem již naznačil, uvedu tedy konkrétní výčet. Především kvalitní hutný konstantní vítr jadranského typu, podle statistik zpravidla 3 až 5 dní v týdnu zejména během letních měsíců, vodní hladina jak by řekl letec Čuďa hladká jako čersvě oholená *****, bez řas, filtrovaná díky štěrkovému podloží. Dreamspot v pár slovech.

 

Je nejaké miesto na svete kde by si si chcel zakitovať? (niekde kde si nebol)

Přemýšlel jsem, jak bych svou odpovědí co nejvíce ohromil své okolí a samozřejmě také čtenáře. Bohužel všude, kde to znám, jsem už byl. Vlastně ano, kluci vychvalovali koupák v Kunovicích. Jak budu doma, určitě tam zajdu s novým gearem na hloubkovou inspekci. Operuju výlučně na regionální urovni.

Ak by si mal vypichnúť tvoj najlepší moment na kite, ktorý by to bol?

Nejraději bych se pochlubil močením za jízdy do neoprenu, jsem však spořádaný člověk plný zásad. Pracuju na něčem daleko složitějším, hůře proveditelném a pravděpodobně po korektuře editora nepublikovatelném. I přesto doufám, že mne redakce do roka požádá o aktualizaci stavu nejlepšího momentu a uvolní cenzuru jako se stalo plošně v devadesátých letech.

 

Ak by sme ťa pozorovali počas podarenej session, aké triky by sme mohli vidieť?

Jako vzorný kiter zahajuju každou session pravidelně nejprve jízdou v pravo, následně vlevo. Samozřejmě v pořadí determinovaném tvarem břehu a směrem větru. Na to si dávám velký pozor. Po takto vydařeném začátku se následně soustředím na svou oblíbenou variaci otoček. Když vyjímečně zbyde čas, rád si i poskočím.

 

Máš okrem kitu aj nejaké iné vášne?

Zajímám se zejména o historii, uměleckou sochařinu a hru na flétnu. Kiteboarding shledávám jako ideální doplněk k mým zájmům. Rovněž rád navštěvuji vernisáže, divadelní premiéry a s kamarády protialkoholové diskusní kroužky.

 

Ak by si mal na kiteboardingu niečo zmeniť, čo by to bolo?

Osobně bych změnil koncept rozvazování a smotávání šňůr. Tuto problematiku považuju celkově za nedotaženou a výrobci vědomě přehlíženou. Dám kůži na trh, že chystaný revoluční systém rybářského navijáku připravovaný severoamerickou společností v překladu prak nevydrží dlouho v utajení.

 

Ako hodnotíš smerovanie svetového kitebordingu a súťažnej scény?

Aktuální vývoj bych nejraději zhodnotil citací chvalně známého slovenského šlágru, kamže to všetko smeruje, ustoupím však opět nátlaku cenzury a pouze konstatuji, že bych se nerad dočkal doby, kdy se průměrný český kiter bude stydět za nedostátého slepého soudce v sedmičkovém provedení.

Diki za tvoj čas, držíme ti prsty! Chceš niekoho pozdraviť a poďakovať?

Taky děkuji Laco a chtěl bych pozdravit našeho mamku a taťku, a taky ségru, babičku a dědu, hlavně psa Balotu, tetu, strýca, bráchu od strýca a ségru od dědy, šťetinu a Swichovu tetu že ať zalévá, doteď to dělala dobře. Omlouvám se, zdravil bych víc, avšak redakce nevyhradila dostatek místa pro tuto sekci. Jo a Laco, pro příště, u nás se drží pěsti!

 

Profil: (Do okienka)

Meno: Petr "Krásný Hodný inteligentní" Chajda

Vek: čerstvých 19

Rodisko: Hradiště Uherské

Počet rokov na kite: asi 15

Jazdím na: všem co mi Switch přidělí

Frajerka: většinou pravá ačka

 

Obľúbený nápoj: mořská voda, a často proti své vůli!

Vložil: admin, 10.07.2016

Komentáře


Žádné komentáře.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook