mushow kitestore
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
  • header pic
Mushow Kitestore
forum/poslední
comments/poslední
bazar
Návštěvy
TOPlist

SNOWKITING - ZÁBAVA PRO VŠECHNY

Navigace: mushow.cz / News / SNOWKITING - ZÁBAVA..

Nebyl nalezen příspěvek pro reakci, pravděpodobně byla ručně upravena URL stránky. Zkuste to prosím znovu.

Snowkitingu se u nás věnuje stále větší masa riderů a spoustu nováčků se do tohoto sportu chystá proniknout. I přes naprosto katastrofální minuloroční zimy, které vyvedly z míry nejednoho snowkiting ridera, je obliba tohoto sportu u nás na vysoké úrovni. V následujícím článku se budeme snažit popsat jednotlivé odvětví snowkitingu u nás i s ohledem na volbu vybavení. 

Snowkiting sezóna se blíží....

 

SNOWKITE FREERIDE

Jedná se asi o nejrozšířenější podobu snowkitingu u nás. Jde o jízdu po rovině, nebo mírně zvlněným terénem, kdy rider využívá svého draka k cestování po krajině s možností lehkých poskoků a manévrování v nenáročném terénu. Tento druh snowkitingu u nás provozuje převážná většina snowkiterů. K svému placu většinou dojedete autem, nastrojíte draka a vyrazíte na pojezd. Návrat se většinou odehrává o5 bezproblémově, draka u kárky sbalíte a jedete domů. Krajina typově v naší republice převládající, žádná divočina, čistokrevný a bezpečný fun.

 

Pokud to ale vyjde, pojezd v takovýchto podmínkách je luxusní záležitostí...

Vybavení

Výbava na tento druh snowkitingu je na uvážení každého jedince. Většinou rideři na tento nenáročný pojezd a to i s ohledem na svou peněženku a excelentní letové vlastnosti, volí kity nafukovací, které mohou použít i v letních měsících na vodě.

U nás jsou velice rozšířené také kity komorové, které člověk volí pro jejich nenáročné nastrojení a easy ride. Přijdete na plac, kite vyhodíte z báglu, rozmotáte šňůry a jedete. Stejně tak při balení je vše velmi rychlé a jednoduché. 

 

Snowkiting je především jeden velký relax a balzám na duši.

 

SNOWKITING FREESTYLE

Freestylu na sněhu se většinou věnují rideři, kteří mají triky najeté na vodě (kiteboarding). Protože učit se frýštylo na sněhu souvisí s velkou bolestí a mnoha úrazy:) Proto je tato skupina lidí relativně malá, nicméně s rostoucím uměním vodních jezdců stále vzrůstající. Doporučení pro freestyle začátečníky je tedy jednoznačné: první zkoušení určitě na vodě.

Ještě méně rozšířenou skupinkou freestylerů jsou SNK wakestyleři. O5 se jedná o lidi, kteří mají své triky najeté na vodě a na sněhu již jen opakují, co se na vodě naučili. Jestliže freestyle na SNK bolí, o wakeštýlu to platí dvojnásob.

 

 

Grby řádí za barákem na Šumavě...

Switch na Práďu...

Triky "ze sněhu" jsou při ideálních podmínkách taktéž možné. Platí, že čím více sněhu je, tím dříve se po crashi zvednete....a naopak! :D

 

Vybavení

Tady jednoznačně převažují kity nafukovací a to především pro jejich vynikající letové vlastnosti, obrovský větrný rozsah a stabilitu. Jde taky o zvyk freestyle riderů, kteří nechtějí měnit svůj styl jízdy, který mají zažitý u vodního ježdění.

 

HIGH MOUNTAIN SNK FREERIDING

Zde se jedná o opravdovou lahůdku snowkiting pojezdu. Kdo jednou okusí, již není návratu. Užíváte si terény, do kterých by jste se jen zřidka kdy podívali. Za den jste schopni projet obrovskou část horského terénu a oproti klasickému hickingu, s minimálním úsilím. To ale neznamená, že horský snowkiting není fyzicky náročný. Právě naopak. Nutnost držet kite neustále v tahu, většinou za pomocí kiteloopů, nutí ridera makat stále naplno. Odpočinek je možný pouze na horských plošinách, nebo po přistání kitu. Horský freeriding také vyžaduje značnou zkušenost s okolním terénem, měnícím se počasím i se stále se měnícím povrchem včetně lavin. Proto high mountain freeriding je doménou pouze těch nejlepších riderů. Rozhodně nedoporučujeme tento druh pojezdu praktikovat bez zkušenějšího kamaráda, nebo kvalitního vysokohorského campu.

 

High Mountain SNK Freeriding - jen pro ty nejzkušenější, za to opravdový a ničím nenahraditelný zážitek.

 

I tyhle věci se při snowkitingu stávají! :)

Vybavení

Zde je ideální volbou komorový kite s depowerem i když poslední dobou vidíme v horách čím dál tím častěji i kity nafukovací. Nutnost občasného zabalení a rozbalení vašeho horského vleku, a to i kolikrát na hodně krkolomných místech, upřednostňuje komory, letové vlastnosti zase nafukovačky. 

Co na nohy?

Tady lze volit mezi lyžema a snowboardem. Lyže lze použít jakékoliv. Obecně ale platí, že na snowkiting jsou vhodnější lyže s větším rádiusem, tzn s rovnější hranou, které vedou lépe stopu při klasické snowkiting jízdě po hraně.

U snowboardů platí rovněž, že jezdit se dá na všem. Otázkou zůstává, jak si pojezd užijete. Pokud volíte snowboard na klasický pojezd, využijte prkno s opačným prohnutím, tzv banán. Jízda na něm bude příjemnější, než na snowboardu s klasickým prohnutím. Ideálním řešením je potom snowkiting board, který má navíc ještě rovnější backside hranu. Ta vám značně usnadní hranění, které bude méně namáhavé a čistější. Freestyleři budou mít potom znatelně lepší odraz do triku. Výběr je jen na vás.

Snowkiting board znamená užít si snowkiting naplno, jak při výletech do hor, tak při frýštýlu.

CO ZÁVĚREM?

Pokud jsme tedy aspoň trošku přispěli k vaší orientaci a k tomu, který že druh snowkitingu bude vyhovovat právě vám, splnil tento článek svůj význam. Na trhu je i množství SNOWKITING ŠKOL, které vám pomohou v prvních krůčcích. Vybírejte pečlivě a dejte na doporučení již absolvujících snowkiterů. Kvalita škol v ČR je rozdílná, tak ať nevyhodíte své peníze oknem. Své peníze také opatrujte při výběru materiálu. Pokud je pro vás prioritou jízda na vodě i sněhu a nechce se vám investovat do dvojvýbavy, zvažte nákup nafukovačky. Pokud uvažujete jen o snowktingu, jděte do kitu komorového. Pokud jezdíte vodu a v zimě preferujete horský snk, nezbude, než pořídit obojí:) Pokud nevíte co s prachama, je to vlastne jedno:) Možností je mnoho.

 

První stopa v nekonečné pláni, relax, souznění s přírpodou. To je snowkiting....

Good wind a sněhu po gule!

Switch

Vložil: admin, 24.11.2017

Komentáře


Žádné komentáře.

anketa

Letní kite trip (dovolená) v mém případě trvá:





MKB info
?>
login


Registrace

Zapomněli jste heslo?

Partners

design & web puradesign logo - web. stránky

rss newsNewsrss forumForum

Kontakt | Copyright © 2001-2024 Mushow.cz

mushow on facebook