Jak vzniká snowkitová závislost?

 

Zkuste snowkiting. Snowkiting je sport, při kterém se pohybujete na snowboardu či lyžích díky drakovi (kitu), který Vás táhne a můžete tak jezdit na zasněžených pláních. Nepotřebujete žádné vleky, tudíž žádné pernamentky a čekání ve frontě. Konec truchlení nad tím, že čekáte půl hodiny a pak kopec sjedete za 5min. Během dne na kitu najezdíte 10ky kilometrů a tomu už se nevyrovná ani sebevětší alpské středisko. Kite svým tvarem připomíná malý paraglidingový padák na dlouhých šňůrách vyvázaných  na hrazdu (bar). Díky baru dokážete ovládat směr letu a sílu kitu. S kitem je jezdec spojen trapézem (polstovaný pás okolo pasu), který přenáší rovnoměrně veškerou sílu kitu do vašich zad , a tak řízení kitu není příliš namáhavé. A co všechno je potřeba na snowkiting? Kite s barem, trapéz, snowboardová nebo lyžařská výbava, zasněžené pole a vítr. Zima je letos snowkitingu nakloněná, tak už dnes se dá jezdit téměř všude.

Nejlepší místa pro snowkiting jsou mezi 500 až 800m.n.m kde fouká častěji, sněhu je víc a vydrží dýl. Podle zkušeností s ohledem na sněhové, větrné podmínky a dostupnost jsme vybrali několik míst, kde jsme připravili naše snowkitová centra, kde pořádáme kurzy snowkitingu, půjčovnu a prodej vybavení. 
Kitery tu najdete vždy když fouká, tak se můžete stavit na kus řeči, prohlídnout vybavení nebo vyzkoušet vše na vlastní kůži při kurzech snowkitingu.
 
 
Po prvnim pojezdu se člověku život od základu změní. Nudný předpovědi počasí se stanou pořadem dne. Vítr určí kdy je čas jít z práce, vybrat dovolenou, nebo navštěvovat příbuzný. Okolí začne člověk vnímat jako hřiště. Roviny, kopce, hřebeny hor…všude to jde. Hodinový freeridy, dech beroucí polety..to všechno žene člověka kupředu a vy pak chcete víc, vejš a dál…časem pocítíte závislost na větru, bezvetří vás bude štvát a jestli se z práce pro svoji dávku neutrhnete, tak se zblazníte…snowkiting je návykový, nezačínejte s ním.
 
rubi
 

FORUM

PARTNERS

mushow kiteboarding mushow kitestore agios nikolaos kite center slingshot martin hales photos forkite oakley red bull TOPlist

Kontakt | Copyright © 2010 Mushow Kiteschool