Mushow High Mountain Camp part one - Martinky

Konečně se udělalo počásko na to, aby jsme mohli uspořádat první část našeho Mushow High Mountain Campu (MHMC). Narychlo jsem svolal přihlášené. Nebylo to pro zúčastněné jednoduché, ale dovolenku dostali, ještě v noci přijeli a přenocovali v Dolní Bečvě. Ráno je nabírám  a můžeme vyrazit.

 

První část MHMC
Pojezd na přesnost mezi překážkama

 

První část MHMC je takzvaně cvičná, kde čekneme, jak jsou na tom zúčastnění se snowkiting uměním a dle toho se potom odvíjí další program. Honza a Honza na tom byli slušně a tak jsme mohli začít. Podmínky na Martínkách jsou pro takovýto cvičáčk ideální. Ač zpočátku funěl dosti silný a poryvový wind a kluci se párkrát proti své vůli prolítli, po pár hodinách byl respekt pryč a pojezd si slušně užívali.

 

Když se kácí les, lítají třísky:)
Někdy je třeba i na veverku:)

Campík začal nejprve na rovnější ploše, kdy jsme po zvládnutí přešli do kopcovitějšího terénku, kde se kluci naučili jezdit do kopce pomocí kiteloopů, které jsou v horách totální nezbytností. Přidal se pojezd mezi stromy, aby si kempeři osvojili jízdu mezi překážkama a přenost vedení kitu. To se samo neobešlo bez problému a došlo k pověsení kitíku na strom. Ale s tím se více méně u takovýchto campů počítá a nikdo učený z nebe nespadl že:)

 

Další část MHMC na náhorní planině
Tady už si to kluci slušně užívali

Naši campeři toho měli slušně dost a vypili snad studnu vody. Bylo třeba jít dál. Vystoupili jsme tedy na náhorní planinu s mega prostorem a tady, po předchozím výcviku, byl pojezd vyloženě za odměnu. Zde již bylo na výjezdy do kopců více prostoru, vyzkoušeli jsme i výjezdy ve žlabu, o5 se přidaly stromy, prostě klasický backcountry freeriding. Wind se dle předpokladů ustálil a luxusní pojezd trval až do večera. 

 

Honzův výjezd ve žlábku
Krása
Slunce zapadá, poslední pokochání a z5 do Práglu:)

Musím říct, že kluci zvládli první část na výbornou a teď nám již nic nebrání vyrazit na druhou část MHMC do vysokých hor Malé Fatry. Snad nám bude přát počasí a výlet brzy uskutečníme.

Díky zúčastněným, užil jsem si to s vámi!

Switch

P.S. Dal bych si roládku:) 

FORUM

PARTNERS

mushow kiteboarding mushow kitestore agios nikolaos kite center slingshot martin hales photos forkite oakley red bull TOPlist

Kontakt | Copyright © 2010 Mushow Kiteschool